Besplatne ORkiCA radionice za decu u DKC Beograd

ORkiCA je ovog leta u Dečjem kulturnom centru „Beograd“!

Ukoliko želite da vaša deca nauče kako da pomognu životinjama i zaštite prirodu onda je Dečji klub ORkiCA pravo mesto za njih!

Svakog četvrtka od 10 do 12 časova ORCA održava radionice za drugare uzrasta od 6 do 12 godina. Radionice su besplatne za roditelje, a podržane od strane Paninija kroz album „Misija prijatelja životinja“.

Dovedite mališane u DKC „Beograd“ da se družimo, igramo i istražujemo! Jedva čekamo da ih upoznamo!

Prijavite se na orkica@orca.rs ili pozovite dečji kulturni centar „Beograd“ na brojeve telefona 011 324 20 11 i 011 324 30 12

U narednih mesec dana družićemo se sa vama i istraživaćemo sledeće teme:

19.7.2018.
1. Seoska idila
Istražujemo kako žive domaće životinje na farmama i kako se treba brinuti o njima kako bi imale lep i zdrav život. Zajedno dolazimo do odgovora na pitanje zašto nam je važno zdravlje farmskih životinja.
2. Dobrobit oglednih životinja
Upoznajemo se sa načinima korišćenja životinja u ogledima i alternativama koje nam savremeno doba nudi.
26.7.2018.
zatim
3. Restoran za ptice
Jedan od načina na koje možemo da pomognemo pticama tokom zime je postavljanje hranilica za ptice. Kako i od čega sve možemo napraviti hranilice za ptice – saznajte na našoj radionici!
4. Eko-party (reciklaža)
Kroz izradu kreativnh skulptura životinja od recikliranih materijala upoznajemo se sa procesom reciklaže i saznajemo zašto ja on važna.
2.8.2018.
5. Zoo vrt budućnosti
Kroz stvaralačko istraživanje (crtež ili priču) upoznajemo se sa prednostima i nedostacima držanja životinja u zatočeništvu.
6. Previše pasa
Uz igru i kroz zadatke, uočićemo kolika je brzina porasta populacije pasa ili mačaka i kako možemo na human način da sprečimo veliki porast populacije napuštenih životinja.
9.8.2018.
7. Kako da se ponašam kada sretnem psa?
Saznajemo kako da prepoznamo i razumemo sopstvene potrebe i potrebe drugih (ljudi i životinja) Usmenim i pismenim izražavanjem (prepričavanje, pričanje, opisivanje) se upoznajemo sa potrebama životinja i njihovim navikama.
8.Koliki je tvoj ekološki otisak?
Upoznajemo se sa pojmom ekološki otisak, sa vrstama ekološkog otiska i zajedno računamo koliki je zapravo naš ekološki otisak. Učimo o 5R konceptu (pet koraka za spas planete).
16.8.2018.
9. Šta je to kućni ljubimac?
Istražujemo kako da uvidimo i prepoznamo potrebe svojih ljubimaca. Govorićemo o načinima na koje možemo da brinemo o njima kako bi bili srećni i zdravi krzneni članovi naše porodice.
10. Životinje u klopci
Učimo kako da zaštitimo životinje time što ćemo voditi računa gde odlažemo smeće i kroz detektivske igre uočavamo na koje sve načine životinje mogu biti ugrožene ukoliko se ne pridržavamo savesnog odlaganja smeća.

6,840 total views, 4 views today