Besplatna PLAYCODE radionica programiranja za decu

Besplatna PLAYCODE radionica programiranja za decu u Centru za promociju nauke

 

Ukoliko je Vaše dete ljubitelj kompjutera i video igara, tokom raspusta može da se oproba u kreiranju istih. U utorak, 8. avgusta, u 11 časova, PLAYCODE škola programiranja za decu organizuje još jednu besplatnu radionicu u Centru za promociju nauke.

 

Cilj besplatne radionice je upoznavanje mališana sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja kroz kreiranje animacija i video igara, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola u Americi.

 

Ovakim radionicama želimo da postignemo da što veći broj dece dobije mogućnost da se upozna sa osnovama programiranja, kao i da se probudi interesovanje za učenje programiranja na intuitivan i zabavan način, kako bi kasnije deca bila spremna za učenje kompleksnijih programskih jezika.

 

Jednodnevna radionica “Hour of Code” je prilagođena deci uzrasta od 8 do 10 godina.

 

Radionica će početi u 11 časova, Centar za promociju nauke, Kralja Petra 46.

 

Obavezno je potvrditi učešće školi – putem sledećeg linka:  http://bit.ly/2uqqRIL

 

Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu.

 

Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima. Učenje programiranja u dečijem uzrastu, upravo to omogućava. Razvijanje kreativnog i logičkog razmišljanja van okvira i brzo rešavanje zadataka.

 

 

Više detalja o PLAYCODE školi programiranja

Za dodatne informacije možete da nas pozovete na 064 266 96 70 ili pišete na playcodeserbia@gmai.com

 

5,243 total views, 2 views today