BEOBALET

BeoBalet je više od baleta, to je čarobni svet umetnosti, kulture i mašte koji je napravljen specijalno za decu uzrasta od 3 do 15 godina. Škola radi na dve lokacije: Novi Beograd – kompleks West 65 (Omladinskih brigada 86) i na Dedinju (Serdar Jola 11). Sve informacije o upisu i promo časovima možete dobiti putem telefona 064 1956921 i 011 2662020, kao i putem mail adrese office@beobalet.com. 

Dete je centar BeoBaleta, a ni u jednom slučaju BeoBalet nije centar za decu.

Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kome se godinama gradi BeoBalet, jer je za decu to najznačajniji period za intenzivan razvoj. Škola radi sa decom od 3 do 15 godina i nastoji da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kome će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo.

Ova škola insistira na drugačijem kulturnom okruženju. Deca otkrivaju i neguju prave vrednosti, klasičn balet i muziku, te posećuju pozorišta, muzeje i galerije. Oni uče da uživaju u umetnosti, ali umetnost stvaraju i sami.

Zašto BeoBalet?

Zato što BeoBalet želi da upozna i doživi svako dete koje dođe kod njih. Svako dete je dete za sebe, sa različitim interesima, sklonostima i mogućnostima. Nastoje da svakom detetu pojedinačno daju ono što mu je najpotrebnije u datom momentu, a potrebe se menjaju kako se ono razvija. Njihov princip je da prvo rade na ljubavi, poštovanju i razumevanju, pa zatim na fizičkom razvoju i korekciji dece. Njihov cilj je emotivno i fizički zdravo i pravilno izgrađeno dete koje je u budućnosti spremno za različite situacije i izazove života.

BeoBalet devojčice su male umetnice i balerine sada. Većina njih samo sada ima privilegiju i mogućnost da savlada baletske korake, obuče svoje prve prave baletske kostime i stane na scenu kao pravi mali scenski umetnik koji izražava svoje dečje osećaje. Sada može da bude deo čarobnog baletskog sveta. To je trenutak kada one otkrivaju i razvijaju nove dimenzije svoje fizičke, emocionalne i psihičke ličnosti. U sadašnjosti nije važno da li će vaše devojčice u budućnosti biti profesionalne balerine. Važno je da će balet uvek ostati deo njihovog detinjstva i njihovog razvoja. Odrastanje na umetničkoj sceni devojčivama omogućava da na najlepši način steknu samopouzdanje, individualnost, koncentraciju, pažnju, samopoštovanje, kreativnost, disciplinu, komunikativnost i rad u grupi.

Program za decu

 BeoBalet je osmislio svoj autentični program i metodiku rada. Program podsticajno deluje na sveukupan razvoj deteta. BeoBalet podrazumeva multidisciplinarni pristup, koji se odnosi na edukaciju u oblasti baleta, muzike, glume, joge i gimnastike.

Program obuhvata: gimnastiku, klasični balet, stav i držanje tela, plesne korake i figure, sekvence modernog baleta, koreografije, improvizacije i radionice (hora, muzičke teorije, glume, joge i gimnastike).

Program je koncipiran tako da prati uzrast dece. Grupe su formirane prema uzrastu, sposobnosti i predznanju dece, dok su nastavni silabusi podeljeni na početne i napredne.

Programi:

  • Baby BeoBalet– 3 i 4 godine
  • Mini BeoBalet– 5 i 6 godina
  • Osnovni BeoBalet – 7 i 8 godina
  • Napredni I BeoBalet– 9 i 10 godina
  • Napredni II i III BeoBalet– od 11 do 15 godina

Program za mame i decu

BeoBalet je osmislio autentični program za mame i decu do 3 godine. Iskustvo nam je pokazalo da devojčice uzrasta do 3 godine imaju veliku želju da naprave prve baletske korake i da se upoznaju sa našim čarobnim svetom. Sa druge strane mi duboko verujemo da deca do 3 godine treba što više vremena da provode sa svojim roditeljima i da aktivnosti koje pohadjaju treba da budu prilagodjene njihovoj emotivnoj i fizičkoj inteligenciji. Zbog toga smo napravili baletski program za mame i decu, gde će zajedno usvajati prvo baletsko znanje. Program kroz igru razvija dečiju muzikalnost, ritam, motoriku i kordinaciju u prostoru.

BeoBalet veruje da se deca vaspitavaju primerom, tako da će ovo biti idealna prilika da mame zajedno sa profesorima direktno prenesu deci kulturu vežbanja i učestvovanja u grupnom radu.

Ovo je posebno iskustvo za mame i decu koje imaju priliku da po prvi put zajedno obuku tutu suknju i udju u svet baleta, igre i muzike! Najlepše se uči u društvu, a najsigurnije se osećamo kada je pored nas naša mama.

 

BeoBalet benefiti baletskog obrazovanja

Svi časovi baleta su prilagođeni uzrastu balerina, pa su tako osmišljeni i fizički intenzivni časovi. Balet poboljšava mišićnu snagu, fleksibilnost i obim pokreta. Časovi takođe poboljšavaju koordinaciju, ravnotežu, ispravljaju loše držanje tela i osvešćuju fizičku samokontrolu. Takođe, vežbe koje uključuju skakanje mogu poboljšati izdržljivost i ukupno zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Balet poboljšava mentalno i emocionalno zdravlje dece. Časovi klasičnog baleta ulivaju osećaj ponosa i dostignuća, što može da poveća samopouzdanje deteta. Kako deca napreduju i prelaze u komplikovanije kombinacije pokreta, tako osećaju više samopouzdanja, što mogu preneti na druge oblasti života. Baletski nastupi oslobađaju decu od osećaja stidljivosti i smanjuju njihove strahove u vezi javnog nastupa i izražavanja.

Balet je kombinacija pokreta, muzike i određenog performansa. Upravo kroz ovu kombinaciju deca poboljšavaju svoju percepciju i spoznaju koja uključuje: pažnju, pamćenje i učenje. Takođe, razvijaju pažnju i koncentraciju. Ovo su veštine koje će vašim devojčicama koristiti u budućnosti u svim oblastima života.

Polaznice se uvode u čarobni svet BeoBaleta, gde će kroz mnogobrojne nastupe, smotre i takmičenja imati priliku da iskažu i razviju osećaj za balet, ali i sve druge umetnosti. Deca u okviru našeg programa stiču INDIVIDUALNOST, SAMOPOUZDANJE, KREATIVNOST, BOLJU MOTORIKU, KOORDINACIJU I KOMUNIKATIVNOST.

 

NOVI BEOGRAD | WEST 65 | Omladinskih brigada 86

DEDINJE | DIPLOMATSKA KOLONIJA | Serdar Jola 11

 

TEL 011 2202020

MOB 064 1956921

OFFICE@BEOBALET.COM

WWW.BEOBALET.COM

 

 

 

 

 

 

9,377 total views, 1 views today