9. Sajam obrazovanja i 47. Sajam učila

Pod sloganom „Obrazovana Srbija – uspešna Srbija“ biće održani 9. Sajam obrazovanja Zvonce i 47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu – Učila.

Beogradski sajam, od 26. do 30. oktobra.

Učenje kroz ceo život predstavlja okosnicu savremenog društva, a u svim oblastima života zahtevaju se najbolji obrazovni profili i kadrovi.

9. Zvonce

9. Sajam obrazovanja pruža širok spektar mogućnosti za odabir daljeg školovanja, usavršavanja i budućih karijera.

Eksperti i predstavnici obrazovnih institucija ukazaće na nove perspektive i koncepte iz oblasti obrazovanja i diskutovati o ključnim pitanjima da bi obrazovni sistem odgovorio velikim izazovima koje postavlja vreme u kome živimo.

Na jednom mestu će đaci, studenti, mladi profesionalci, kao i roditelji, moći da se upoznaju sa programima škola i fakulteta iz Srbije i inostranstva, državnih i privatnih. Fakulteti i visoke škole predstaviće svoje osnovne i master programe, a i ove godine fokus je na temama dualnog obrazovanja, funkcionalnog znanja, preduzetništva i inkluzivnog obrazovanja.

Izlagači će predstaviti svoje obrazovne prakse, stipendije za studije u inostranstvu, metode, programe i na kreativan, zanimljiv i pristupačan način posetiocima ponuditi uvek aktuelne teme koje se tiču procesa i unapređenja obrazovanja.

Programom izlaganja i pratećim-stručnim skupovima obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema: stručno, neformalno i obrazovanje odraslih, načini za podršku i negovanje talenata, potreba za doživotnim učenjem, transferi znanja, preduzetništvo kroz ekonomiju znanja kao i međunarodnu saradnju u različitim oblastima.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja aktivno se uključilo u manifestaciju kroz učešće u Organizacionom odboru i nastupanjem u svojstvu izlagača na izložbenom prostoru Hale 2 (nivo B).

Na štandu Ministarstva biće predstavljeni primeri dobre prakse na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog obrazovanja. Učesnici obrazovnog procesa moći će da prisustvuju pratećem stručnom programu i obiđu štand Ministarstva i svih ostalih izlagača, koji će se potruditi da ponude zanimljiv sadržaj i da posetiocima neposredno prikažu opremu, sredstva i teme obrazovanja.

47. Učila

47. Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu – Učila, specijalizovani i stručni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu, predstavlja sveobuhvatnu platformu za razmenu informacija o novitetima na polju inoviranih nastavnih sredstava.

Izlagači će predstaviti najnoviju ponudu opreme i sredstava za savremenu nastavu, a bogat izlagački program za opremanje i rad vaspitno–obrazovanih ustanova različitih nivoa i struka obuhvata od predškolskog i školskog nameštaja, opreme za specijalizovane kabinete, nastavna sredstva, interaktivne table najnovije optičke tehnologije, elektronske biblioteke, fonolaboratorije, računarsku opremu i programe, internet televizijske sisteme – CCTV, do školskog pribora, predškolskih učila, digitalnih sadržaja i interaktivnih resursa sa edukativnim igrama, kao i didaktičku, pedagošku i metodičku literaturu.

Sajam Učila namenjen je: obrazovno-vaspitnim ustanovama, profesorima i nastavnicima, vaspitačima, direktorima škola, predstavnicima ministarstava i lokalne samouprave koji se bave obrazovanjem, vlasnicima knjižara, učenicima, studentima, ali i široj publici.

Prateći program: Sadržajan stručni prateći program koji podrazumeva brojne promocije studijskih programa, prezentacije, stručne skupove i predavanja, upotpuniće izlagački deo manifestacije i odvijaće se u Sali za prateći program u Hali 2, nivo B.

Manifestacija je jedinstvena prilika za prezentaciju noviteta i kompletan pregled branše za više od 100 hiljada posetilaca, obrazovnu struku kao i školarce svih uzrasta i širu javnost zainteresovanu za usavršavanje. Događaj predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnju orjentaciju kako u obrazovno – vaspitnim ustanovama tako i za izbor obrazovanja i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Svečano otvaranje Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava je 26. oktobra od 11.00 u Hali 2B.

***

Radno vreme manifestacije: 26. i 27. oktobra (sreda i četvrtak) biće od 10.00 do 20.00, a od 28. do 30. oktobra (petak, subota i nedelja) od 10.00 do 21.00.

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 250 RSD, za kolektivne posete 150 RSD, dok je parking 100 RSD po satu.

U terminu Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava (Zvonce i Učila) na Beogradskom sajmu održavaju se još dve manifestacije u duhu znanja i obrazovanja: 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga i 2. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga – Medija market.

 

www.sajam.rs

633 total views, 1 views today