3. Međunarodni plivački maraton Ada Međica

3. Međunarodni plivački maraton Ada Međica održaće se u nedelju, 12. avgusta 2018. godine, u Beogradu, u organizaciji Saveza za daljnsko – maratonsko i masters plivanje Srbije, u saradnji sa Udruženjem Ljubitelji Save i Dunava Ada Međica.

Ovogodišnji plivački maraton Ada Međica, koji se održava u sklopu proslave 56. rođendana Udruženja Ljubitelji Save i Dunava Ada Međica, održaće se na ostrvu Ada Međica u Beogradu, sa početkom u 10h.

Programom plivački maratona Ada Međica predviđeno je da takmičari isplivaju stazu oko ostrva Ada Međica u dužini od 2500 m, odnosno dva kruga oko ostrva u ukupnoj dužini od 5000 m, u zavisnosti da li su takmičari prijavljeni za Plivački maraton Ada Međica ili za SRB Open Water Cup. Start trke planiran je na nizvodnom špicu ostrva Ada Međica u 12h. Takođe, programom manifestacije, po završetku trke predviđen je zajednički ručak i zabavno – kulturni program.

Prijvaljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na plivačkom mitingu Ada Međica obavljaće se putem online formulara na sajtu http://www.openwaterswim-serbia.org.rs

Za najuspešnije takmičare/ke plivačkog mitinga Ada Međica predviđene su sledeće nagrade: Medalje i diplome za pobednike po kategorijama; Pehari, robne i novčane nagrade za tri prvoplasirana takmičare u apsolutnoj kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji; Svi takmičari koji isplivaju maraton dobiće medalje i majice. Napomena:

 

Program manifestacije:
Nedelja, 12. avgust 2018.

10:00 – 11:00 – Upis takmičara, uplata kotizacije

11:10 – Tehnički sastanak

11:30 – Otvaranje takmičenja – Defile učesnika, intoniranje himne i podizanje zastave Republike Srbije

11:45 – Prvi poziv za ulazak u vodu

11:50 – Drugi poziv za ulazak u vodu

11:55 – Priprema za start,

12:00 – Start plivačkom maratona

12:45 – Očekivani dolazak prvih takmičara

14:30 – Proglašenje pobednika

15,746 total views, 2 views today